Πάρτε έξυπνη γυναίκα, για να ζήσετε πολύ

Οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο.
Αυτό υποστηρίζουν Σουηδοί επιστήμονες που ανακάλυψαν ότι η υγεία και η μακροζωία ενός άνδρα δεν εξαρτάται από το επίπεδο μόρφωσής του αλλά από το επίπεδο μόρφωσης της συζύγου του.

Με απλά λόγια: οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι -αν όχι όλοι- οι περισσότεροι άνδρες φαίνεται να δελεάζονται περισσότερο από τη γυναικεία ομορφιά παρά από τη γυναικεία εξυπνάδα.
Η συγκεκριμένη έρευνα όμως αποδεικνύει ότι αυτή η τακτική των ανδρών δεν είναι και τόσο σοφή τελικά. Αυτό που έχει σημασία σύμφωνα με τη μελέτη είναι μια γυναίκα να έχει τέτοιο επίπεδο μόρφωσης, που να της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται και να μεταδίδει και στους γύρω της τους κανόνες ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Πιο συγκεκριμένα οι έξυπνες γυναίκες έχουν την τάση να «απαγορεύουν» στους συζύγους τους να τρώνε συχνά παχυντικά φαγητά, λίπη και τηγανιτά. Έχουν μάθει να αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των τηγανιτών στην υγεία και τη σημασία του καλού πρωινού. Εκτός όμως από τη σωστή διατροφή οι μορφωμένες σύζυγοι ενθαρρύνουν τους άνδρες τους στην τακτική σωματική άσκηση, δίνοντας μάλιστα οι ίδιες το καλό παράδειγμα.
Παράλληλα τους μαθαίνουν συμπεριφορές που τους βοηθούν να προφυλαχτούν από τους κινδύνους: π.χ. να μη φεύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν ντυθεί καλά όταν κάνει κρύο ή να μην μιλάνε στο κινητό όταν οδηγούν.
ofono.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment