Όλοι ψάχνουμε μια συνταγή για να στολίσουμε το γιορτινό μας τραπέζι με κάτι χριστουγεννιάτικο. Η παρακάτω συνταγή θα σας δικαιώσει με το παραπάνω, τόσο στην εικόνα αλλά όσο και στην γεύση!
- Υλικά για 12-16 Brownies
1 ταψί brownies*, κομμένα στο ίδιο μέγεθος και σχήμα
12-16 μικρές φράουλες καθαρισμένες
Κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε (συνταγή παρακάτω)
12-16 μικρές φράουλες καθαρισμένες
Κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε (συνταγή παρακάτω)
Για την κρέμα:
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
2½ – 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
2½ – 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
- Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε το μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέστε 2-1/2 φλιτζάνια ζάχαρης, μισό φλιτζάνι κάθε φορά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη, αν χρειαστεί, ώστε να γίνει πιο γλυκό.
Βάλτε την κρέμα γύρω – γύρω, σαν δαχτυλίδι, πάνω από κάθε brownie. Κόψτε τη βάση της κάθε φράουλας έτσι ώστε να είναι επίπεδη και τοποθετήστε τη ανάποδα σε κάθε brownie, πιέζοντας την ελαφρά για να σταθεροποιηθεί στην θέση της. Στο τέλος βάλτε λίγη κρέμα στη κορυφή της φράουλας για να ολοκληρώσετε το καπέλο του Άι Βασίλη.
.e-diet.gr